Sponsor Reklam

8.sınıf Sbs online puan hesaplama Paneli

Sponsor Reklamlar
Haber 02:17 | 0 yorum

Haber 8. sınıf SBS puanı nedir?
İlköğretimin 8`inci sınıflarında öğrencinin derslerden, o yılın müfredatında belirtilen kazanımları elde etme seviyesinin ölçüleceği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl haziran ayında ders yılı bitiminden sonra düzenlenen merkezi sistem sınavından alınan puandır. Bu puan öğrencinin ileriki dönemde liselere girişinde etkili olmaktadır.
8. sınıf SBS puanı nasıl hesaplanır?
Hesaplama.net MEB 8. sınıf SBS puanı hesaplama aracında, 2012 yılında yapılan SBS uygulamasına ait Test Ortalama ve Standart Sapmaları ile maksimum ve minimum Toplam Ağırlıklı Standart Puanlar kullanılarak hesaplamalar yapılmaktadır. Bu nedenle hesaplanan puanlar tahmini olarak öğrencinin alacağı puanı göstermektedir. İlköğretim 8 inci sınıflarda Seviye Belirleme Sınavına katılacak olan adayların puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek bir puan türünde hesaplanır.

a) Her adayın cevap kâğıdı, 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. b) Seviye Belirleme Sınavı yapılacak derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. c) Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri doğru cevap sayısından çıkarılarak, geçerli cevaplara karşı gelen ham puanlar bulunur. Şekilli sorulardan muaf olarak değerlendirmeye alınacak engelli adayların ham puanları hesaplanırken önce her test için yanlış cevap sayısının üçte biri doğru cevap sayısından çıkarılarak, geçerli cevaplara karşı gelen geçici ham puanlar bulunur. Bulunan geçici ham puanlar testlerdeki toplam soru sayılarına dönüştürülerek, değerlendirmeye esas ham puanlar hesaplanır. Böylece her aday için beş ayrı ham puan hesaplanır.ç) Tüm adayların ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur. e) Adayın her bir teste ait standart puanı; o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir. f) Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur. g) Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Ağırlıklı Standart Puan (ASP) bulunur. Ağırlıklı standart puan hesaplanırken kullanılacak ağırlık katsayıları aşağıda verilmiştir. Dikkat: SBS puan hesaplamaları 09 Haziran 2012 SBS'de sorulan sorulara ve sınava giren adayların bu sorulara verdikleri cevaplara göre hesaplanmış olan puanlardır. 2013 SBS de hem soruların niteliği hem de sınava giren öğrencilerin nitelik ve niceliği farklı olacağından SBS puanlarının hesaplanışında farklılıklar oluşacaktır. Bu sebeple, bu sayfada hesaplanan puanları size fikir vermesi amacıyla kullanınız. Bu programı kullanan adayların ve rehber öğretmenlerin bu sene SBS puanlarının farklı oluşacağını göz önünde tutmaları gerekir. Liselere Giriş Puan Gösterimleri 2012 Yılı I. Yerleştirme Sonuçlarına Göre Liselerin Tavan Taban Puan listeleridir. Güncel bilgiler ve güncel haberler ile iglili bir blog, spor, müzik, tv ve dahası

sezinhaber.blogspot.com:

0 yorum